Global HopProjects

A cuppa shopping: a visual story!

Aisel Architects realise an adaptive reuse exercise, creating a multi-dimensional space in place of an old office in the historic quarter of Odesa in Ukraine…

Being the third most populous city in Ukraine, Odesa is also a tourist hub. Naturally then, the retail store of TTSWTRS desired a coffee shop within its footprint, offering an added dimension to shopping.

The footprint of the premises dictated the zoning. The 61-sq. m. space stands partitioned into two by a glass wall. To one side stands the coffee shop with a bar, a pastry display case, and a small number of seats; whilst on the other is a showroom area with rails, a cash desk, and a large fitting room.

Using a pared-down soothing palette of white, light wood, neon and industrial elements in the details, and capitalising on the exposed brick wall that emerged during dismantling the plasterboard, the ambience is one of openness: serene and spacious. The minimalist ceiling-suspended clothes rails, the industrial blinds forming a large curvaceous fitting room enclosure, the sprinkling of furniture, and the sheer whiteness of the ambience accentuate the verticality, making the ceiling appear higher. An interesting twist comes by way of the refrigeration boxes that double up as display cases.

With every detail well thought out – right from the ageing crack in the brick wall to the number of hangers on the rails, the project has seen a record completion of one month.

Fact File:
Architect Firm: Aisel Architects
Team: Aysel Kononenko, Karina Sidorenko
Area: 61 sq. m
Location: Odesa, Ukraine
Photography credits: Alexey Pedko

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like



INDITERRAIN